Peste 7 kilometri de panouri de beton pe DN 1 și DN 13. Lucrările au început marți, pe segmentul Ghimbav-Codlea

După aproape un an de la lansarea licitației, Compania Națională de Administrare a infrastructurii Rutiere a reușit să semneze un contract de lucrări pentru amplasarea pe două drumuri naționale din județul Brașov a 7514 metri liniar de parapete de beton de tip „New Jersey” pe axul drumului. Lucrările au început miercuri și, potrivit șefului Secției de Drumuri Naționale (SDN) Brașov, Horia Stancu, se vor finaliza până la data de 31 iulie 2019.



„Demersurile pentru montarea acestor parapete au fost demarate la începutul anului trecut de Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov, Secția de Drumuri Naționale și Inspectoratul de Poliție a Județului Brașov. Ulterior, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat licitația, însă procedura a fost blocată mult timp din cauza contestațiilor. Abia luna trecută compania a semnat contractul cu Asocierea SC Deltabloc Ro SRL – Delta Bloc UK Ltd”, a declarat șeful SDN Brașov.

Ghimbav-Codlea, primul sector pe care se fac lucrările

Primul sector de drum pe se montează aceste parapete este cel din DN 1, cuprins între Ghimbav și Codlea. „Pe acest tronson instalăm astfel de parapete pe o lungime de 2.800 metri. Apoi, tot pe DN 1, se vor instala astfel de parapete cu o lungime totală de 982 ml pe segmentul cuprins între stația SDN de la Valea Homorod și Dealul Perșaniului, după curba în care s-au produs numeroase accidente grave”, a mai spus Horia Stancu.



Urmează DN 13

După ce se vor încheia lucrările pe DN 1, echipele de muncitori se vor muta pe DN13 unde, a anunțat Horia Stancu, se vor monta parapete „New Jersey” cu o lungime totală de 1.732 ml pe trei sectoare, printre care unul la ieșirea din Pădurea Bogății, spre Rupea (400 ml) și unul în zona Fișer (750  ml).  

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.