Două drumuri naționale din județul Brașov intră în asfaltare. Altele vor fi plombate

În perioada imediat următoare Direcția Regională de Drumuri și Poduri  (DRDP) Brașov va începe programul de punere în ordine a drumurilor naționale și a autostrăzilor pe care le are în administrare. În acest an toate procedurile de achiziție publică și de semnare a contractelor au fost finalizate în timpul sezonului rece astfel încât să nu existe nici un motiv pentru amânarea lucrărilor atât de necesare pe șoselele din centrul țării.

În total, la nivelul DRDP Brașov (care se ocupă de întreținerea drumurilor naționale din județele Brașov, Sibiu, Mureș, Harghita, și Covasna) se vor executa 152.000 de mp de repararăți la partea carosabilă și se vor așterne 103 km de covoare asfaltice noi.  Conform datelor DRDP  în județul Brașov se vor efectua plombări pe o suprafața totală de 35 000 de mp. De asemenea, se vor așterne covoare asfaltice pe DN11 pe o lungime de 13 km (între ieșirea din municipiul Brașov și limita cu județul Covasna) și pe DN10 pe o lungime de 10 km (între intersecția cu DN11 și localitatea Teliu).  

 „Noi nu ne putem permite să întrerupem activitatea pentru că drumurile naționale și autostrăzile sunt vitale pentru aprovizionarea populației și a sistemului sanitar în această perioadă dificilă. Mai mult, vom încerca să profităm la maxim de pe urma traficului scăzut din timpul stării de urgență și să începem lucrările pe cât mai multe sectoare. Am luat toate măsurile necesare pentru protejarea atât a personalului propriu cât și a angajaților firmelor cu care lucrăm astfel încât să evităm orice fel de probleme. Lucrările de infrastructură vor avea un rol major în relansarea economiei după terminarea pandemiei și tocmai din acest motiv suntem hotărâți să acordăm tot sprijinul inclusiv colaboratorilor noștri din sectorului privat din domeniul lucrărilor de infrastructură pentru a trece cât mai ușor de acestă perioadă”, a declarat Horia Stancu, Directorul General Regional al DRDP Brașov.

Toate aceste lucrări se vor efectua de către firme specializate desemnate prin proceduri de achiziție publică. „De asemenea, ținem să menționăm că intenția noastră este ca toate lucrările să fie finalizate până la sfârșitul lunii iunie, dacă și condițiile meteo vor permite acest lucru. După acestă perioadă nu este exclusă nici suplimentarea lucrărilor programate, dacă vom beneficia de alocări bugetare suplimentare”, a mai spus Horia Stancu.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.