Încă o încercare pentru noul drum spre Poina Brașov, care scoate traficul din Centrul vechi

Proiectul de construire a unui drum care să facă legătura mai simplă cu Poiana Braşov, şi să scoată traficul din zona Centrului Vechi, revine în prim plan. Primăria Braşov a lansat o nouă licitaţie pentru actualizarea studiului de fezabilitate aferent şoselei care să facă legătura între Strada Cărămidăriei şi Drumul Poienii.Valoarea estimată a contractului rămâne la fel ca la prima procedură, respectiv 107.521 lei, fără TVA, iar ofertele sunt aşteptate până la data de 12 august. Dacă de data aceasta va fi stabilit un câştigător, el va avea la dispoziţie 5 luni pentru predarea documentaţiei care face obiectul contractului.

La licitaţia anterioară a fost depusă o ofertă de către firma SC Stigma Building Management SRL, din comuna Cristian, judeţul Braşov, însă contractul nu a mai fost semnat. 

Noul drum va asigura un acces mai uşor turiştilor spre Poiana Braşov şi, în acelaşi timp, traficul generat de aceştia va fi scos din zona centrului istoric. Dacă va obţine contractul de servicii, consultantul va trebui să actualizeze SF-ul şi să elaboreze celelalte documentaţii cerute de Primăria Braşov (studiu geotehnic, studiu topografic, studiu de trafic, expertiza tehnica, documentaţia pentru obţinerea de avize, acorduri, conform certificatului de urbanism) în termen de 5 luni. În pregătirea documentaţiei, consultantul care va obţine contractul va trebui să ţină cont de asigurarea elementelor geometrice în plan orizontal şi vertical şi a elementelor de gabarit, astfel încât desfăşurarea traficului să se facă în condiţii de siguranţă şi confort.De asemenea, va trebui să ia în calcul şi amenajările necesare pentru asigurarea scurgerii apelor. Primăria Braşov şi-a propus ca noul studiu de fezabilitate să fie gata în cursul acestui an, astfel încât în bugetul local pe 2020 să fie incluse sumele necesare pentru lucrări.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.