Propunerea PSD pentru portofoliul Educaţiei este un fost ministru din Guvernul Năstase şi din Guvernul Grindeanu

foto: Universul argesean

Șerban Constantin Valeca, ministrul propus de PSD pentru preluarea portofoliului Educației, a mai fost ministru, în Guvernul lui Adrian Nastase, dar al Cercetării și Inovării. De asemenea, a mai fost ministru al Cercătării pentru o scurtă perioadă în 2017 în cabinetul Sorin Grindeanu. În prezent este la al treilea mandat de senator și are la activ și un mandat de deputat, de 8 luni, în 2000. De asemenea, este și vicepreședinte al Senatului. Din 2015, Valeca este președinte al PSD Argeș, după ce o scurtă perioadă a fost președinte interimar al filialei.

În vârstă de 63 de ani (născut în 23 iunie 1956), Valeca este inginer de profesie. Este profesor doctor la Universitatea din Pitești și membru corespondent al Academiei Oamenilor de Știință din România. A publicat 11 cărți sau cursuri și are șapte brevete de invenție înregistrate la OSIM.

Potrivit CV-ului afișat pe site-ul Senatului, Valeca a fost diriginte de șantier și apoi șef instalație stand testare elemente combustibile nucleare (1983); atestat ca inginer tehnolog (1988); șef colectiv testare masină încărcare descarcare combustibil nuclear (1989); șef Secție 7 ICN (1990); atestat inginer tehnolog gradul 2 (1991).

A deținut funcția de director la Institutul de Cercetări Nucleare Pitești (1992); a fost membru al Comisiei Guvernamentale de analiza a stadiului lucrărilor de la Unitatea nr. 1 Cernavoda (1995); director general adjunct – Regia Autonomă Pentru Activități Nucleare (1998); coordonator al „Acordului de cooperare în domeniul nuclear” între Departamentul Energiei al SUA și Ministerul Industriei și Comertului (1999).

La activități extra-profesionale din CV-ul lui Valeca arată că este antrenor de arte marțiale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.