Școala Gimnazială nr. 19 din Brașov va avea un etaj în plus. Lucrările vor dura mai mult și vor fi mai scumpe

Școala Gimnazială nr. 19 din Brașov va avea un etaj în plus, lucrările de înălțare fiind în plină desfășurare. Contractul de lucrări a fost semnat anul trecut, iar la momentul respectiv planul municipalității brașovene era să mansardeze clădirea, însă proiectul tehnic a fost modificat. 
 
 
 
„Clădirea nu va mai fi mansardată ci înălţată cu un etaj (în prezent are două etaje – n.r.). Prin această soluţie se va crea mai mult spaţiu şi va fi posibilă o altă configurare a spaţiului”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.
La noul etaj se vor amenaja 7 săli de clasă şi a unui laborator.
 

Investiții suplimentare pentru protecția împotriva incendiilor 

Sorin Toarcea a precizat că la această unitate școlară se vor efectua și alte lucrări care nu au fost incluse în proiectul inițial: 

„Studiul de fezabilitate pentru lucrările la această școală a fost realizat în anul 2015 și, între timp a fost modificată legislația referitoare la protecția împotriva incendiilor. La clădirea existentă trebuie lărgite golurile ușilor și este nevoie de lucrări suplimentare la hidranţi și la sistemul de detecţie a incendiilor. Totodată, va fi realizată o cameră de pompare pentru hidranţi. Nu în ultimul rând, la la solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, la al doilea etaj al clădirii existente se va mai amenaja o toaletă”.
 
Pentru finanţarea lucrărilor suplimentare, în cursul acestei luni Primăria Brașov va avea o negociere separată cu constructorul, a mai precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov. 
 
Lucrările la Școala Gimnazială nr. 19 vor fi gata în 14 decembrie 2019, nu în 14 septembrie, cum a fost stabilit iniţial. Până acum a fost realizată structura de rezistenţă a noului etaj şi se lucrează la zidurile exterioare ale acestuia. De asemenea, au început şi lucrările la acoperiş, acesta urmând a fi gata până în 15 septembrie. Tot în această perioadă se realizează şi termoizolarea actualei clădiri. 
 
 
Valoarea contractului pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor este de 1.887.230 de lei, fără TVA, constructor fiind Asocierea S.C. HIX Consulting SRL cu SC Rozini SRL (care a realizat realizat proiectul tehnic). 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.