Consiliul Judeţean Brașov vrea să cumpere o clădire pentru instituţii administrative regionale

Consiliul Judeţean intenţionează să cumpere un imobil în care să funcţioneze instituţii regionale, având în vedere că preşedintele Adrian Veştea spune că Braşovul trebuie să devină un centru administrativ în Regiunea Centru.  Această intenţie vine şi în contextul în care CJ are pe rol mai multe procese ce vizează retrocedarea unor clădiri, scrie monitorulexpres.ro.



„Braşovul îşi propune să devină un centru regional, în momentul în care se va gândi o astfel de variantă. Vedem că de la an la an se gândeşte o descentralizare administrativă. Sunt tot mai multe responsabilităţi care cad în sarcina judeţului Braşov şi cred că este necesar să avem patrimoniul necesar pentru a putea să asigurăm funcţionarea în bune condiţii a instituţiilor care ne vor fi repartizate. Vrem să ne îmbunătăţim patrimonial, de aceea vrem că cumpărăm o clădire”, a declarat Adrian Veştea, care susţine că, în cazul unei descentralizări, Braşovul trebuie să fie capital Regiunii Centru.

„Cred că acesta ar trebui să fie obiectivul nostru. Suntem ce mai important judeţ din Regiunea Centru. Avem cea mai puternică universitate, din punct de vedere turistic suntem cea mai importantă atracţie din România, iar acestea sunt câteva dintre motive pentru care Braşovul ar trebui să devină centru regional”, a spus Adrian Veştea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.