O nouă sursă de poluare în Codlea. Firma bănuită că ar fi sursa fumului înecăcios din oraș a fost amendat o dată, iar acum trece printr-un nou control

Codlenii au un nou vecin poluator, după ce unitatea de Protanul și-a închis porțile. Mai exact, de câteva luni, la marginea orașului a apărut o unitate de producție care,  spun codlenii, în special seara, emană un fum dens și încăcios. Ba mai mult, firma în cauză pare una dintre sursele de poluare a aerului, calitatea acestuia fiind monitorizată de Primăria Codlea cu ajutorul unui aparat montat de curând pe sediul instituției. 

Firma în cauză este în colimatorul Gărzii Naționale de Mediu Brașov, care a fost luni pe teren, pentru a vedea care este situația.

„Comisarii de mediu au fost atât la primărie, cât și la o firmă care poate fi un potențial poluator. La primărie există un dispozitiv de monitorizare a calității aerului, dar cesta nu este omologat, astfel că datele generate de acesta nu pot fi folosite ca probe”, a declarat șeful Gărzii de Mediu Brașov, Mircea Paraschiv.

Acesta a mai spus că în aceste zile controlul este în derulare, urmând a fi analizate mai multe documente. 

Conform informațiilor reprezentantului Gărzii de Mediu Brașov, firma a fost amendată cu 60.000 lei în una februarie, pentru nereguli în funcționare.

Șeful Gărzii de Mediu Brașov, conform legislației, în procedura de autorizare a firmei a fost inclusă și o dezbatere publică, la care să participe toți factorii interesați, inclusiv Primăria Municipiului Codlea.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.