Aeroportul Brașov-Ghimbav, promisiune de 50 de milioane de lei din partea Guvernului

Ministrul Finanțelor Florin Cîțu a prezentat miercuri, după ședința de Guvern informații privind bugetul de stat pe anul 2019, pentru care Executivul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului.



În acest context, el a prezentat și detalii referitoare la proiectele de investiții pentru care vor fi alocate sume de la bugetul de stat.

„Sumele alocate pentru investiţii sunt de 4,5% din PIB ceea ce înseamnă cu mult peste ceea ce alocă alte ţări mai bogate din Uniunea Europeană. 50,5 miliarde faţă de 44,4 miliarde de lei anul trecut. Deci o creştere şi nominală şi ca procent din PIB. Jumătate din bani sunt din fonduri europene, jumătate de la bugetul de stat. Şi aţi văzut cum sunt alocaţi. Sunt anexele la Buget, la Ministerul Transporturilor, sunt şi la locale. Deci sunt mai multe proiecte. Dar clar pentru noi este important să începem Sibiu – Piteşti anul acesta, să începem spitalele regionale, să înaintăm documentaţia, poate şi aeroportul de la Braşov. Am alocat şi pentru acesta bani. Sunt 50 de milioane de lei alocaţi să începem anul acesta. Sunt câteva proiecte pe care eu le-am văzut, dar în anexă sunt mult mai multe“, a spus Florin Cîţu, citat de Agerpres.



Pe de altă parte, întrebat ieri despre un eventual sprijin al Guvernului PNL pentru aeroportul de la Brașov, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea a spus că o alocare bugetară va exista cu siguranță însă a refuzat să înainteze o sumă până când aceasta nu va fi oficială. 



Cele 50 de milioane de lei reprezintă 34,48% din valoarea terminalului aeroportului, care va costa 145/581.179 lei, cu tot cu TVA.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.