Director nou la Teatrul „Sică Alexandrescu“. Viorica Geantă Chelbea, care îşi anunţate intenţia de a demisiona, a fost înlocuită

Teatrul „Sică Alexandrescu“ are un nou director interimar în persoana actorului Gabriel Costea. Acesta o înlocuieşte pe actriţa Viorica Geantă Chelbea ce a condus teatrul în ultimele luni, tot cu titlu interimar, preluând mandatul de la fostul manager, Dan Cogălniceanu, care deşi avea un contract pe trei ani, nu a reuşit să obţină nota de trecere la evaluarea de după primul an. 



Viorica Geantă Chelbea şi-a depus demisia la scurt timp după scandalul cu reinterpretarea titlului piesei „Scripcarul pe acoperiş“ în „Violonistul pe acoperiş“, decizie luată pentru a nu „leza“ orgoliul primarului, iar acum expirase şi perioada de preaviz. 



Gabriel Costea este aşadar, cel de al treilea director al teatrului braşovean în acest an. 

Ca actor, Gabriel Costea care s-a remarcat în spectacole ca „Mincinosul“, „Aventura“, „prins în plasă“, „Poveste de iarnă“ sau „Metoda G“. Ca angajat al Teatrului „Sică Alexandrescu“ el s-a aflat, în 2016 printre cei care au fost explicit împotriva grupului de actori şi a directorului de atunci, Claudiu Goga, care timp de trei săptămâni au refuzat sămai urce pe scenă şi mă mai meargă la repetiţii.



Criza din 2016 de la Teatrul Sică Alexandrescu a împărţit angajaţii instituţiei în două tabere: „protestatarii“ – 13 actori, şi „sindicaliștii“ – cinci actori din Sindicatul Independent al Salariaților din „Sică Alexandrescu”, care s-au opus protestului – printre aceştia fiind şi Gabriel Costea. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.