PMP l-a „transferat“ pe viceprimarul comunei Mândra, cu care vrea să câștige alegerile din iunie

PMP Brașov a anunțat ieri că și-a mărit numărul de membri, atrăgându-l în partid pe actualul viceprimar al comunei Mândra, Ioan Dorel Pirău (foto stânga), pe care îl va susține pentru funcția de primar.

Pirău a ajuns în 2016 în Consiliul Local Mândra din partea PSRO (partidul condus de Mircea Geoană, desprins din PSD), însă acum vrea să continue alături de PMP.

Actualul viceprimar spune că îl interesează, într-un nou mandate, transparentizarea activității primăriei Mândra, printr-o mai mare popularizare a proiectelor de hotărâre ale Consiliului Local, înainte ca acestea să fie adoptate dar și printr-o afișare lunară a unui raport legat de licitațiile care se fac la nivelul administrației locale. De asemenea, inginer fiind, actualul viceprimar spune că localitatea trebuie să își rezolve și problema gravă pe care o are legat de fondul funciar. „Am făcut un plan parcelar la nivelul primăriei însă aven încă multe cereri care au rămas nefinalizate. Comuna Mândra pierde anual 500.000 de lei în urma unor procese  cu cetățeni care au dosare de fond funciar nerezolvate. Iar în acest condiții, anul trecut, de exemplu, în bugetul comunei s-au alocat doar 6.000 de lei pentru asta”, a precizat Pirău.

Drum asfaltat până la „Piramidele de la Șona” 

Pe de altă parte, pe lista de investiții a candidatului PMP pentru Primăria Mândra este asfaltarea drumului din localitatea Șona până la movilele de lângă sat (cunoscute de turiști drept „Piramidele de la Șona”). „În prezent, acest drum este de pământ, iar autocarele cu turiști nu pot ajunge la movile”, a spus Pirău. De asemenea, el își propune înălțarea albiei pârâului care trece prin localitatea Râușor, ceea ce ar permite creșterea nivelului pânzei freatice (nivelul apei a scăzut foarte mult în ultimii ani, iar fântânile riscă să sece). Totodată, în planul actualului viceprimar al comunei este și rezolvarea alimentării cu apă a satului Mândra. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.