IPS Teodosie îl „mustră” pe Iohannis: acea exprimare „dacă nu ascultați, veți face înmormântare” este un soi de blestem

​​Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a criticat mesajul președintelui Klaus Iohannis privind protocolul dintre MAI și BOR, susținând că avertismentul președintelui „stați acasă, altfel, după sărbători vom avea înmormântări” este „un soi de blestem”.

„Nu cred că se va petrece şi acea exprimare că dacă nu ascultaţi, veţi face înmormântare este ca un soi de blestem. Să nu se mai facă astfel de afirmaţii”, a spus IPS Teodosie, la România TV.

El a mai spus că declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis „a creat panică între credincioşi după o bucurie atât de mare că se aduce sfânta lumină”.

„Toţi au crezut că un protocol între Patriarhie şi MAI are o valoare de lege. Creştinii se simt marginalizaţi, discriminaţi”, a spus Arhiepiscopul Tomisului.

Reamintim că președintele Klaus Iohannis a cerut Guvernului să revină asupra acordului încheiat între Ministerul de Interne și Biserica Ortodoxă Română. Șeful statului a precizat că nu este momentul pentru relaxare în acest moment: „Stați acasă, altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”, a declarat președintele.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.