Opt pacienți cu COVID – 19 din Brașov au fost declarați vindecați în ultimele 24 de ore

Direcția de Sănătate Publică Braşov a anunțat că în ultimele 24 de ore au mai fost externați din Spitalul de Boli Infecțioase 8 pacienți COVID-19 vindecați. Practic, în acest moment, numărul total al celor vindecați la Brașov se ridică la 31, susțin reprezentanții Direcției. De altfel, numărul de externați din ultimale 24 de ore este cel mai mare de la înregistrarea primului caz de persoană infectată cu COVID-19 în județul Brașov. 

Pe de alta parte, în județul Brașov, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, 416 persoane se află în carantină, iar 5.121 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.

Un „evadat” din carantină o ia de la capăt 

Tot în ultimele 24 de ore, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare.

În această perioadă s-au efectuat 1.190 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu. S-a constatat un caz de nerespectare a acestor condiții, persoana respectivă fiind sancționată și plasată în carantină instituționalizată, urmând a suporta costurile acesteia. De asemenea, s-a constatat un caz de nerespectare a măsurilor de carantină, persoana respectivă fiind plasată în carantină pentru o nouă perioadă de 14 zile, urmând a suporta costurile acesteia.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.