Marius Dunca, președintele PSD Brașov: „Consiliul Județean este complicele celor care au distrus spitalele brașovene”

Brașovenii trebuie să știe că Adrian Veștea și conducerea PNL a CJ Brașov au întreținut și încurajat o rețea organizată, care a distrus sistemul de sănătate din județ, transmite PSD, într-un comunicat de presă. 

Președintele PSD Brașov, senatorul Marius Dunca, critică în termeni duri conducerea Consiliului Județean și pe Președintele CJ Brașov, liberalul Adrian Veștea, după ce procurorii brașoveni au dispus urmărirea penală față de directorul financiar-contabil al Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, Diana Croitoru.  Aceasta este acuzată de procurori că, în plină pandemie Coronavirus, a furat echipamente medicale și produse sanitare din inventarul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, pentru a fi folosite la căminul de bătrâni Paradisul Montan din localitatea Moieciu.

“Cât se mai ascunde Adrian Veștea de răspundere? Cât mai poate ascunde ilegalitățile făcute de oameni pe care i-a numit și susținut în funcții de răspundere în sistemul de sănătate brașovean? Realitatea este că Adrian Veștea a susținut la conducerea sănătății din Brașov o gașcă de prieteni care au distrus spitale, au batjocorit medici și au furat, în plină pandemie, echipamentele de protecție destinate personalului medical și pacienților.
Brașovenii trebuie să știe că Adrian Veștea și conducerea PNL a Spitalului Județean au întreținut și încurajat o rețea organizată, care a distrus sistemul de sănătate, au lăsat spitale în paragină și au furat bani publici. Cazul managerului de Spitalul de Neurologie nu este nou, toată administrația publică a PNL știind că aceasta administra în paralel și un cămin de bătrâni, unde de-a lungul timpului au existat nenumărate nereguli trecute cu vederea”, arată Marius Dunca.

Președintele PSD Brașov amintește că de-a lungul timpului au existat numeroase semnale de alarmă trase de mass-media, brașoveni sau procurori, care au arătat dezastrul din spitalele brașovene administrate de CJ. Cu toate acestea, Președintele CJ, liberalul Adrian Veștea, nu a vorbit niciodată despre acuzațiile care i-au fost aduse cu privire la susținerea în funcții publice a unor persoane controversate sau asociate unor grupuri de interese certate cu legea.

“Dacă PNL Brașov și Adrian Veștea au uitat, le reamintesc că au numit, susținut și tolerat în funcția de președinte al Comisiei de sănătate din Consiliul Judeţean Braşov un personaj controversat. Penal, cum le place atât de mult PNL-iștilor să spună. Le reamintesc de situația extrem de gravă de la Spitalul de Pneumoftiziologie Brașov, unde condițiile sunt degradante pentru pacienți și pentru personalul medical. Le reamintesc cum au organizat concursuri trucate pentru a-și pune în funcțe clientela politică, dând la o parte medici cu experiență care și-au câștigat dreptatea în tribunal. Aceasta este sănătatea la standarde înalte pe care PNL și Adrian Veștea le-au promis-o brașovenilor? A venit vremea să răspundeți pentru toate acestea! Nu vă mai ascundeți!”, le transmite Marius Dunca liberalilor brașoveni, printr-un comunicat de presă. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.