Toate spitalele din municipiul Brașov preiau cazuri COVID-19. Spitalul CFR: „sala de așteptare” pentru pacienții suspecți. Sanatoriul de Nevroze Predeal: „spațiu de cazare” pentru cei vindecați

După Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie, în „clubul” spitalelor brașovene care preiau cazurile COVID-19 au intrat și alte unități. Astfel, potrivit directorului medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Brașov, Andreea Moldovan, în acest moment, pacienți cu noul coronavirus ajung și la  Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov – Pavilionul Tractorul și la Secția ATI, Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie „I.A. Sbârcea” Brașov, de Spitalul Clinic de Copii Brașov,  Spitalul CFR Brașov și Spitalul Municipal Săcele (care a amenajat o „secție de campanie” într-o sală de sport). De asemenea, persoane infectate cu noul coronavirus ajung și la Sanatoriul de Nevroze din Predeal. 

Ce categorii de pacienți ajung la Spitalul CFR Brașov 

Dr. Andreea Moldovan a precizat că la Spitalul CFR ajung persoanele suspecte de infectarea cu noul coronavirus și așteaptă rezultatele testării. „La acest spital, pacienții care așteaptă rezultatele testării, pacienții pot sta în saloane separate, astfel încât să fie evitat riscul infectării în spital. La acest spital, pacienții stau 24 de ore”, a declarat Andreea Moldovan. Practic, Spitalul CFR Brașov este o „sală de așteptare” pentru pacienții simptomatici care așteaptă rezultatele. 

În așteptarea rezultatelor, la Sanatoriul de Nevroze din Predeal   

Directorul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Brașov a precizat că la Sanatoriul de Nevroze din Predeal sunt duși pacienții cu noul coronavirus care s-au vindecat, nu mai sunt în tratament, dar rezultatul testului este pozitiv sau neconcludent.  Acolo, ei așteaptă să primească rezultate negative, pentru a putea fi externați. „La  Predeal există condiții foarte bune. Sunt saloane cu baie proprie și cu două sau trei paturi”, susține Andreea Moldovan. 

Proaspetele mămici cu COVID-19, ținute la distanță de nou-născuți 

Andreea Moldovan a mai spus că la Maternitatea Brașov nasc și mămici depistate pozitiv cu noul coronavirus, însă acestea sunt transferate apoi la un spital COVID. „În acest mod este eliminat riscul infectării bebelușilor. După naștere, aceștia intră în supravegherea medicilor pediatri”, a explicat dr. Moldovan. 

 

   

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.