Ministerul Sănătății vrea să schimbe criteriile de carantinare. Dr. Andreea Moldovan: „Mi-aş dori un indicator care să arate gradul de testare”

Ministerul Sănătății vrea să schimbe criteriile pentru intrarea localităților în carantină. Experții și-au dat seamna că incidența cazurilor e foarte dependentă de testare și că acolo unde se testează puțin, incidența e mică, dar acest lucru nu prezintă de fapt situația reală. Mâine, ministerul cheamă DSP și INSP la consultări. Intenția e ca aglomerarea spitalelor să conteze mai mult, iar rata de pozitivare să fie luată în calcul, a spus Andreea Moldovan, secretar de stat în ministerul Sănătății, la Digi24.

„Ce vrem să discutăm este ca această grilă de carantinare, sau punctaj de carantinare, să fie făcută corect, fără echivoc, să ia în calcul niște indicatori care chiar să aibă impact asupra deciziei. De exemplu, există un indicator al saturației, al încărcării secțiilor de terapie intensivă, care are un punctaj destul de mic. Aici, dacă vezi că ai 1400 locuri de terapie și o mare parte sunt ocupate, e un moment de alarmă total”, a spus Moldovan la DIgi24.

„De asemenea, mi-aș dori să introducem și un indicator care să ne arate gradul de testare, pentru că noi știm că ne-ar trebui cam 500 teste la 100.00 de oameni ca să ne putem face o imagine semnificativ statistică a ceea ce se întâmplă în populație. Or, sunt județe unde nu avem acest număr de teste”, a adăugat ea.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.