Braşovenii prind curaj. Tot mai mulţi pacienţi vindecaţi de COVID-19 vin să doneze plasmă la Centrul de Transfuzii Sanguine

Tot mai mulţi braşoveni care au trecut de infecţia cu SARS-CoV-2 şi s-au vindecat au decis să îi ajute pe cei care trec printr-o gravă gravă sau severă a bolii, donând plasmă. 

Numărul celor care vin la Centrul de Transfuzii Sanguine din Braşov pentru a dona plasmă este în continuă creştere, a spus coordonatoarea centtrului, Camelia Roşu. 

„Săptămâna trecută am avut vreo trei zile pline la rând. Începând de miercuri, am lucrat până şi sâmbăta – pentru că ştiţi că s-au deschis centrele – am avut 3 sau chiar 4 afereze pe zi. Inclusiv sâmbătă am avut două afereze de pe TC Covid”,  a declarat dr. Camelia Roşu. 

Prima procedură de donare de plasmă convalescentă  de la un pacient din Braşov vinecat de COVID-19 s-a făcut, la Centrul de Transfuzii Sanguine la data de 25 mai. 

 

Primul pacient din Brașov vindecat de COVID-19 a donat plasmă la Centrul de Transfuzii Sanguine pentru cei cu stări severe

 

Braşovul deţine un echipament de plasmafereză de ultimă generaţie, care a ajuns la sfârşitul lunii aprilie, la Centrul de Transfuzii Sanguine printr-un contract de sponsorizare de la firma BESMAX PHARMA DISTRIBUTION.  

Terapia cu plasma umană hiperimună de la convalescenți este considerată soluția cea mai promițătoare pentru perioada imediat următoare, până la crearea și validarea unui vaccin anti-COVID-19 și a unui tratament medical standard. Principiul de bază e cunoscut de peste un secol și a fost aplicat și în alte cazuri de infecții virale. Cei vindecați de COVID-19 dezvoltă anticorpi în sânge, care pot fi preluați împreună cu plasma lor și transferați în sângele pacienților aflați în stare critică, ajutându-i să lupte împotriva bolii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.