Consilierii locali brașoveni au respins încă o dată „organigrama Coliban”

Consilierii locali  brașoveni nu au aprobat nici luni, în ședința extraordinara noua organigramă a Primăriei Brașov, propusă de Allen Coliban. 

Propunerea a întrunit 12 voturi „pentru”, din partea consilierilor USR, în timp ce PNL şi PSD, care au împreună 15 voturi, au optat la fel în 29 septembrie, să nu susţină modificarea.  

Inițiatorul proiectului a lipsit, invocând motive medicale

 După şedinţa ordinară din 29 septembrie, unde a stârnit aprinse dispute, proiectul iniţiat de primarul Braşovului, Allen Coliban, a revenit ieri în discuţie, într-o şedinţă extraordinară ce a avut pe ordinea de zi doar acest punct. Allen Coliban s-a ţinut de cuvânt şi a revenit cu propunerea. La şedinţa de ieri, convocată chiar de el, primarul a lipsit însă, transmiţând că are o problemă medicală. În acest context, noua schemă de personal a fost susținută de viceprimarul Flavia Boghiu, care a amintit de înfiinţarea unui Birou Unic de Autorizări, care să îi scutească pe cetăţeni de mai multe drumuri la instituţiile publice, de înfiinţarea departamentului de parcări, care va gestiona parcările publice, inclusiv ridicarea maşinilor parcate ilegal, dar şi de înfiinţarea Direcţiei de Educaţie, Sport şi Recreere.

„În acest moment nu avem în primărie nicio structură care să asigure aceste servicii, care reprezintă o obligație a autorităților locale. Nu avem în Primărie nici o persoană care să se cupe de relația cu școlile, în contextul în care avem în plan să implementăm mai multe programe educaționale”, a declarat Flavia Boghiu.

Consilierii PSD: noua organigramă este ineficientă 

La fel ca în ședința de la finalul lunii trecute, vehemenţi în decizia de a respinge proiectul au fost social-democraţii, care prin vocea liderului de grup, Lucian Pătraşcu, au explicat că efortul financiar de 1,2 milioane de euro pentru această reorganizare, cu 65 de posturi în plus, nu este suficient de eficientă. Consilierii PSD dau exemplul investiţiilor unde nu este normal să nu fie propus niciun post în plus, având în vedere că Brașovul este un oraș care are nevoie de proiecte, de investiții și de oameni în măsură să lucreze pentru acest capitol”.

 Vom ajunge la finalul anului, mai sunt doar câteva luni și vom constata existența unui excedent bugetar, practic banii pentru investiții nefiind folosiți”, a mai spus spune Lucian Pătrașcu.

 Să luăm şi exemplul concret al Direcției Arhitect Șef, acolo unde în cadrul Serviciului Autorizări Construcții (serviciul care emite autorizațiile de construcție, n.r) se propune înființarea unui singur post, iar pentru Serviciul Amenajarea Teritoriului (serviciul cel care emite certificatele de urbanism) nu se propune nici măcar un post nou. Cum se dorește binele brașovenilor și eficientizarea serviciilor din cadrul Primăriei, când chiar pentru punctele forte, acolo unde este cea mai multă activitate, nu se doresc angajați mai mulți?” a declarat consilierul PSD Alexandra Crivineanu.

Viceprimarul Sebastian Rusu susține că Direcția Tehnică a fost ignorată 

 Nici consilierii PNL nu au fost mulţumiţi de distribuirea posturilor pe diferite direcții, dând exemplul Direcţiei Tehnice, care până nu demult era în subordinea sa. 

„La această direcție nu văd nici un post suplimentar. La Urbanism, la fel, nu văd o suplimentare a numărului de posturi care să ducă la o îmbunătățire reală a activității. Direcția Tehnică nu este un mamut. Pe de altă văd că se înființează direcții generale care au în subordine câte o direcție, Normal ar fi ca o astfel de direcție să aibă în subordine câte două direcții”, a declarat Sebastian Rusu.

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.