Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu: „Braşovul va fi conectat pe autostradă mai întâi de Sibiu şi după aceea de Bucureşti”

Autostrada va ajunge la Braşov mai întâi dinspre Sibiu, conectând astfel Braşovul la infrastructura Europei de Vest prin autostrăzile Sibiu-Făgăraş şi Făgăraş-Braşov şi după aceea de A3 Comarnic-Braşov.

„Vom ajunge pe autostradă la Braşov întâi dinspre Sibiu şi după aceea dinspre Bucureşti. În 2022 pe Sibiu-Făgăraş lucrurile sunt avansate şi vom putea discuta despre etapele următoare după care vom vorbi de Făgăraş-Braşov“, a declarat Sorin Grindea­nu în cadrul unui interviu acordat ZF.

Reamintim că în urmă cu o săptămână, pe 28 decembrie, Consiliul Tehnico- Economic de Avizare al Ministerului Transporturilor și Infrastructurii a avizat Studiul de Fezabilitate pentru proiectul Autostrada Sibiu- Făgăraș. (DETALII AICI). 

 

Al treilea început pentru autostrada Făgăraş – Braşov, după 10 ani de stat în sertare. CNAIR a semnat contractul de 18,17 milioane lei, pentru documentaţii

Autostrada, cu o lungime de circa 68 de kilometri, are o valoarea totală estimată la circa 7,5 miliarde de lei. 

În județul Brașov, autostrada Sibiu – Făgăraş va trece pe teritoriul localităților Ucea de Jos – Ucea de Sus, Viștea de Jos – Viștea de Sus, Drăguș, Sâmbăta de Jos, Voila – Voivodeni, Dridif – Luța, Hurez, municipiul Făgăraș și Ileni.

Pe de altă parte, în urmă cu trei zile, acelaşi ministru al Transporturilor sugera că, în ceea ce priveşte Autostrada Comarnic – Braşov, până la începerea construcţiei  propriu-zise va dura cel puţin 5 ani. 

DETALII AICI

Autostrada Ploiești-Comarnic-Brașov, încă cinci ani până la începerea lucrărilor? Ministrul Transporturilor: „Așa a primit proiectul”. Proiectantul: „Au apărut probleme cu traseul”

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.