Diniță rămâne mai rămâne imun cel puțin o săptămână

parlament

Astăzi, deputații ar fi trebuit să-și dea votul pentru cererea formulată de ministrul Justiției prin care s-a solicitat încuviințare arestului preventiv în cazul deputatului brașovean Ion Diniță. Acest lucru nu s-au mai întâmplat, pentru că înainte a fost dezbătută o moțiune simplă de cenzură, iar în timpul discuțiilor, parlamentarii s-au împuținat.

La începutul ședinței erau prezenți 235, iar înaintea votului pentru ridicarea imunității deputatului brașoven mai erau doar 116, în condițiile în care era nevoie de 202.

Parlamentarii Opoziției spun că în timpul ședinței, social-democrații dispăreau subit,  unul câte unul. Cererea ministrului Justiției va fi supusă votului  în ședinnța de plen din 27 octombrie.

Ion Diniță este cercetat pentru dare de mită și complicitate la abuz în serviciu. Potrivit procurorilor, prin firma sa, SC Gotic SA, parlamentarul ar cauzat bugetului Consiliului Județean Brașov un prejudiciu de 7.672.228,32 de euro.

„Din probele administrate rezultă că pedeapsa prevăzută de lege este închisoare mai mare de 5 ani, iar cercetarea în stare de libertate a inculpatului prezintă pericol pentru ordinea publică, pericol derivat din modalitatea și împrejurările săvârșirii infracțiunilor, întinderea în timp a activității infracționale, urmarea produsă (consecințe deosebit de grave) și calitatea publică a persoanelor implicate în activitatea infracțională cercetată în cauză, care generează un mare impact în rândul opiniei publice cu privire la modalitatea în care unele persoane având funcții de demnitate publică, înțeleg să își exercite funcția”, se arată într-un comunicat DNA.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.