Albumul „Legendele Ţării Bârsei”, premiat de Fundaţia Magazin Istoric

Albumul „Legendele Ţării Bârsei” a primit premiul I.C Filitti. Distincţia a fost acordată de Fundaţia „Magazin Istoric”, în cadrul unei ceremonii care a avut loc săptămâna trecută în incinta Băncii Naţionale a României. „Premiul I.C Filitti este cel mai vechi decernat de Fundaţia Magazin Istoric, aşa că această distincţie ne onorează, cu atât mai mult”, a declarat Nicolae Pepene, unul dintre autorii albumului.

 

Albumul „Legendele Ţării Bârsei”, avându-i ca autori pe istoricii Bogdan Florin Popovici (director Arhivele Naţionale- Braşov) şi Nicolae Pepene (director Direcţia de Cultură a primăriei Râşnov) reprezintă singura carte premiată de către Fundaţia Magazin Istoric, editată în cadrul unui proiect cu finanţare europeană.  Proiectul „Legendele Ţării Bârsei- Promovarea potenţialului turistic al Ţării Bârsei” s-a desfăşurat în perioada octombrie 2010 – octombrie 2012, iar albumul istoric este unul dintre produsele culturale rezultate în urma implementării proiectului. Cartea cuprinde o colecţie de legende săseşti, maghiare şi româneşti din Ţara Bârsei, ilustrate cu personaje potrivite naraţiunilor şi un studiu istoric cu o colecţie de gravuri, desene, fotografii şi ilustrate istorice.

BRASOV

Până în acest moment, proiectul Legendele Ţării Bârsei, gestionat de Agenţia Metropolitană Braşov, este singurul din ţară care a obţinut un premiu de referinţă pentru o lucrare realizată pe parcursul perioadei de implementare. „Elaborat de profesionişti în domeniul istoriei şi imagisticii istorice, editat bilingv -română şi engleză, cu un design atractiv, albumul reprezintă o lucrare de referinţă în mediul cultural naţional. Premiul acordat de prestigioasa Fundaţie reprezintă o recunoaştere a valorii acestei cărţi, a eforturilor autorilor şi ale Agenţiei Metropolitane Braşov”, a declarat directorul general al AMB, Dragoş David.

DSC_1113

Albumul Legendele Ţării Bârsei a fost tipărit în 2011în 2.000 de exemplare care au fost folosite pentru promovarea localităţilor din aceastăzonă. Fiind realizat din fonduri nerambursabile, cartea nu a fost scoasă la vânzare în librării. Ea va circula însă, din mână în mână, putând fi consultată gratuit la bibliotecile şi instituţiile din Braşov şi din ţară.

Agenţia Metropolitană Braşov a depus la Administraţia Fondului Cultural Naţional o cerere pentru reeditarea albumului Legendele Ţării Bârsei. Cei doi autori anunţă că noua ediţie va fi adăugită cu câteva legende noi. 

DSC_1111

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.