Made in România. Liviu Cocoș, de la primar al Predealului la consilier personal al primarului și de la consilier al primarului la șomer de lux

Rămas fără funcție în 22 iunie 2017, din cauza unei condamnării pentru abuz în serviciu, fostul primar al orașului Predeal a fost șomer doar patru zile. 

Prin Ordinul de prefect nr. 526 /2017 se constata în 22 iunie 2017 încetarea, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului de primar al Orașului Predeal, ca urmare a condamnării pentru comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Liviu Cocoș nici nu și-a luat lucrurile din primărie, pentru că după doar 4 zile, el a obținut un post în instituție, fiind numit consilier personal al Primarului Orașului Predeal. Numirea s-a făcut prin dispoziția nr. 121 din data de 26 iunie 2017, salariu acestuia fiind stabilit 2.393 lei brut, plus spor de condiții periculoase sau vătămătoare de muncă în valoare de 293 lei.

Dispoziția a fost semnată de viceprimarul Bucur Nicolae (PNȚ-CD), condamnat și el alături de primar în același dosar, astfel că el nu avea dreptul  să preia atribuțiile de primar. De altfel,  Bucur Nicolae și-a pierdut mandatul de viceprimar, în luna octombrie, în urma unei ședințe de Consiliu Local, ce a fost convocată de Prefectura Brașov.

Prefectura Brașov a solicitat anularea dispoziției de primar din 26 iunie, prin care prin Liviu Cocoș a fost numit consilier, dar edilii din Predeal nu s-au conformat. În aceste condiții,  în 25 septembrie, Prefectura a atacat dispoziția de primar în contencios administrativ, ultimul termen de judecată fiind 16 ianuarie 2018. La această dată, potrivit informațiilor disponibile pe site-ul Tribunalului Brașov, reclamantul Prefectul Judeţului Braşov, „a renunțat la judecata cererii formulate în contradictoriu cu pârâtul Bucur Nicolae”. Conform raportului de activitate al Prefecturii Brașov pe anul 2017, postat pe site-ul instituției, dispoziția a fost revocată între timp, acesta fiind motivul pentru care prefectul a renunțat la acțiunea în instanță.

Cu toate acestea, nu se știe în ce calitate și ca reprezentant al cărei instituții, Liviu Cocoș a participat în data de 22 ianuarie 2018 la întâlnirea de la Râșnov, unde Consiliul Județean Brașov a organizat o dezbatere cu reprezentanții primăriilor Predeal, Ghimbav, Cristian și Râșnov pe tema autostrăzii Comarnic Brașov. Liviu Cocoș apare într-o fotografie postată pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Brașov, asistând la întâlnire.

Primarul Liviu Cocoș, înlocuit de consilierul Liviu Cocoș

În luna iunie, pe lângă dispoziția de primar prin care Liviu Cocoș a fost numit consilier personal al Primarului, viceprimarul Bucur a mai semnat două acte administrative ce îl vizau pe fostul edil-șef.

Astfel, fostul edil șef Liviu Cocoș a fost numit și manager de proiect în cadrul echipei de monitorizare a obiectivului de investiții „Accesibilitate în zona turistică Clăbucet-Cioplea-Predeal”. Mai exact, potrivit dispoziției de primar nr. 131 din data de 29 iunie 2017, în echipa de management, „primarul Liviu Cocoș a fost înlocuit de consilierul personal în Cabinetul primarului, Liviu Cocoș”. Aceeași măsură a fost dispusă și prin dispoziția de primar nr. 130 din 2017, când manager al proiectului Centrului SPA  a fost numit consilierul Liviu Cocoș, care l-a înlocuit pe primarul Liviu Cocoș.

 

2 Comentarii

  1. ….Da,da,da ,da, cum scoate unul capul si se apuca de treaba, cum nu convine ciumei rosii. Predealul a inceput sa arate ca oras turistic european si deja deranjeaza cutrele de la Brasov sau de aiurea de la Bucuresti. Pai ce doreste cineva bunastarea oamenilor? Il cunosc personal pe Liviu Cocos.
    Ambitios ,corect, lupatator pentru comunitate si oamenii ei.Nu cunosc motivul suspendarii, doar ca nu provine din mandatul ca Primar al Predealului. Daca plateste pentru greseli vechi cred ca a invatat lectia. Dati din nou sansa Predealului si analizati OMUL Liviu Cocos. Inca poate sa faca ceva pentru zona respectiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.