Timp de două semestre, elevii Școlii nr. 4 vor învăța „în deplasare“

Timp de două semestre, elevii Școlii gimnaziale nr. 4 vor învăța „în deplasare“. Odată cu vacanța intersemestrială, care debutează vineri, unitatea de învățământ din cartierul Valea Cetății se închide pentru modernizare, iar amplasamentul va fi predat constructorului, care va face organzarea de șantier. 

Elevii claselor gimnaziale vor fi mutați la Liceul de Arte Plastice „Hans Mattis Teutsch“, unde vor învăța atât în semestrul a II-lea al acestui an, cât și în primul semestru al viitorului an școlar. Copiii preșcolari de la această unitate de învățământ vor fi mutați la Grădinița Martinică. 

Școala gimnazială nr. 4 va întra în reablitare termică în luna octombrie. Investiția face parte dintr-un proiect finanțat din fonduri elvețiene, alături de Colegiul de Informatică Grigore Moisil. În cazul colegiului nu se vor face mutări la alte unități de învățământ. 

Pentru reabilitările termice de la cele două unități de învățământ, municipiul Brașov Pentru a primit o cofinanţare din fonduri elveţiene, prin Programul de Cooperare Elveţiano-Român, în valoare 8,827 milioane lei (2,080 milioane de franci elveţieni), cofinanţarea municipiului fiind de 3,822 milioane lei. 

Reabilitările termice cu tehnologii inteligente urmăresc reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 126 de tone pe an, și economisirea energiei consumate, cu 39% faţă de valorile pentru încălzire şi cu 29,4% pentru energia electrică.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.