RMN defect, livrat la Spitalul Județean Brașov prin programul Ministerului Sănătății

Aparatul RMN ajuns la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov printr-un program derulat de Ministerul Sănătății a fost instalat dar nu poate fi pus în funcțiune. Deși este nou, aparatul nu funcționează din cauza unei piese stricate, după cum au constatat specialiștii care au lucrat la montarea și calibrarea lui.  

Aparatul a ajuns la Braşov la sfârşitul lunii martie şi a fost introdus în spital prin spargerea unui perete. El trebuia să fie pus în funcţiune încă de la jumătatea acestei luni, după cum estima conducerea CJ. Acest lucru nu a fost posibil nici pînă acum, pentru că echipamentul a fost adus gata defect. Informaţia a fost confirmată de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea.

După ce s-a interesat despre situația de la Spitalul Județean, acesta a precizat că la momentul în care echipamentul RMN trebuia să fie montat, specialiştii au constatat că din cauza unei piese defecte aparatul pierde heliu. „Distribuitorul aparatului a anunţat că va înlocui piesa respectivă săptămîna viitoare şi atunci vom putea pune în funcţiune acest aparat nou, venit prin programul Ministerului Sănătății“, a declarat preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea.

Noul aparat RMN a ajuns la Spitalul Clini Judeţean de urgenţă Braşov printr-un program al Guvernului României, implementat cu fonduri de la Banca Mondială.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.