Gafe ale TVR, în comunicarea pentru „Cerbul de Aur“

Organizatorii principali ai Cerbului de Aur, Televiziunea Română, chiar dacă, prin natura meseriei ar trebui să fie cei mai buni comunicatori, dau rateuri când se pune problema transmiterii informațiilor referitoare la cel mai important eveniment al anului din Brașov – așa cum este el promovat. În ultima lună, „Cerbul de Aur“ s-a arătat ca un lung șir de gafe în comunicare, mai mici sau mai mari, cu informații incomplete sau date care se bat cap în cap ori nu se „pupă“ deloc cu ceea ce pregătesc alte instituții.

De exemplu, vineri TVR anunța, printre regulile de acces, că în serile de concurs se va intra în Piața Sfatului de la ora 17.30. Ulterior TVR a anunțat că accesul în Piața Sfatului se va face de la ora 18.30. 

Un alt exemplu este concursul „Privește cerbul“, prin care oamenii erau invitați să facă o poză cu una dintre cele trei statui ale „cerbului de aur“ amplasate în centrul vechi al Bucureștiului, lângă clădirea Băncii Naționale a României,  în Piața Sfatului din Brașov și în Constanța, la cazinoul din Mamaia și să o pună pe rețelele de socializare alături de o invitație la festival. Numai că la momentul când au început lucrările în Piața Sfatului… concursul le-a fost practic interzis brașovenilor, pentru că „cerbul“ a fost trecut dincolo de gardul cu care a fost îngrădită piața. Ulterior, greșeala a fost reparată.

O altă bâlbâială a TVR este recomandarea lansată către spectatori, de a veni în Piața Sfatului cu transportul în comun, lăsând acasă mașinile personale, pentru a evita astfel aglomerațiile în Centru sau timpul consumat în căutarea unui loc de  parcare. Ceea ce nu a verificat TVR este pogramul de lucru al RATBV, având în vedere că autobuzele și troleibuzele circulă doar până la ora 23.30 în zilele lucrătoare și până la 22.30 în zilele desâmbătă și duminică. În cazul în care TVR s-a gândit la o eventuală prelungire a programului RATBV, special pentru ca spectatorii „Cerbului“ să aibă cu ce circula după terminarea recitalurilor de la festival (în jurul orei 0.00), nu a comunicat acest lucru și operatorul de transport public. Întrebat luni dacă RATBV va prelungi programul pe perioada festivalului, directorul societății de transport public, Ovidiu Bucurei, a declarat că nu s-a pus problema până acum și nici nu are vreo solicitare în acest sens. 

Pe de altă parte, TVR nu a comunicat nici până în acest moment, cu două zile înainte de festival, numărul de locuri disponibile pentru spectatori, pe categorii (I, II, VIP, Club Cerbul de Aur). Nu se știe nici câte locuri sunt pentru spectatorii care vor să cumpere bilete și câte sunt pentru invitați. Se estimează însă, că per total ar fi 4000 – 5000 de locuri, dintre care cam 1000 pentru invitați.  Dar până la comunicarea oficială, acestea sunt doar zvonuri. Se știe, de asemenea, de pe site-urile de vânzare a biletelor, că o mare parte din locuri sunt deja ocupate.

Pentru organizarea Festivalului „Cerbul de Aur“, TVR a primit 4 milioane de lei din partea Ministerului Culturii, sumă care acoperă exclusiv organizarea evenimentului. Partea de cazare și masă a participanților, estimată la 1,1 milioane lei, este asigurată de la bugetul Primăriei Brașov și al Consiliului Județean Brașov. Primăria Brașov asigură și bugetul de cheltuieli neprevăzute, de 200.000. 

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.