Șeful Times New Roman a dat-o în judecată pe Viorica Dăncilă pentru că îi ”tăvălește imaginea și demnitatea de român”

Foto: gov.ro
Redactorul-șef al publicației Times New Roman, Călin Petrar, a anunțat că a dat-o în judecată pe Viorica Dăncilă, în replică la acțiunea premierului care cere daune morale de 100.000 de euro pentru un articol în care este făcută „tâmpită”. Petrar susține că solicitarea premierului este „absurdă”  în condițiile în care ea îi „tăvălește imaginea și demnitatea de român” din 2009, de când a devenit europarlamentar, și până acum. Jurnalistul îi cheamă pe toți cei care se simt lezați de prestația lui Dăncilă să devină parte în proces. 
 
„După episodul Priștina – Podgorica, la presiunea bunului simț și la sfaturile avocatului meu, Radu Sora, am decis să o dau și eu în judecată pe Viorica Dăncilă. Asta se întâmplă în același dosar în care Viorica Dăncilă ne cere mie și colegilor mei de la Times New Roman 100.000 de euro pentru că am spus despre ea într-un articol că este tâmpită. Țin să precizez că nu mi-am dorit să fiu într-un asemenea conflict, ci este doar un răspuns la cererea absurdă făcută de Viorica Dăncilă. Este nu doar revoltător, ci de-a dreptul kafkian ca Viorica Dăncilă să îmi ceară 100.000 de euro pentru un articol care a stat online două zile, în timp ce ea îmi tăvălește imaginea și demnitatea de român încă din 21 ianuarie 2009, în calitate de europarlamentar, și din 29 ianuarie 2018 în calitate de prim-ministru al României”, a scris jurnalistul, citat de Hotnews.ro. 
 Petrar mai spune că libertatea de exprimare a fost atacată „halucinant”, fiind dat în judecată de premier pentru „o banală constatare”.
„Pentru că, repet, astfel de vremuri trăim: sunt dat în judecată de Viorica Dăncilă, care vrea 100.000 de euro prejudicii de imagine pentru c-am făcut-o tâmpită. 100.000 de euro pentru o constatare banală. O constatare pe care a făcut-o orice om cu un minim de discernământ. Așa că îi cer și eu prejudicii de imagine: nu mult, 1 RON, pentru că eu sau colegii mei luptăm pentru păstrarea libertății de exprimare, nu pentru bani”, comentează șeful Times New Roman. 
 
În opinia sa, cei care suferă prejudicii de imagine sau atingeri ale dreptului la demnitate sunt românii, având în vedere prestația lui Dăncilă în fruntea guvernului și numeroasele gafe pe care aceasta le face.  Astfel, mai scrie Călin Petrar, orice cetățean român poate face cereri de intervenție în interes propriu, în dosarul 10816/3/2018 – Tribunalul București, în care să solicite același să se constate încălcarea dreptului său la demnitate și imagine în calitate de cetățean al României.
 
Sursa: Hotnews

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.