Trofeu cu greutate la Cerbul de Aur 2018. „Noutăți vechi“ la ediția aniversară a festivalului

Festivalul „Cerbul de Aur“ revine la Brașov la 50 de ani de la prima ediție și pentru a omagia și această sărbătoare dar și Anul Centenarului, trofeul va fi unul inspirat de cel oferit la ediția din 1968, însă cu aspecte moderne, ale artei din epoca digitală.

Mai exact, în premieră în istoria Festivalului „Cerbul de Aur“, în acest an, trofeul oferit câștigătorilor este creat folosind un model digital volumetric 3D. Trofeul Cerbul de Aur „este o lucrare de artă plastică realizată modern, după un prototip digital, în tehnica turnării bronzului în ceară pierdută”, după cum declară Aurel Ierulescu, coordonatorul echipei care realizează trofeele. 

În anul Centenarului, la jumătate de secol de la primul spectacol marca Cerbul de Aur, Televiziunea Română recreează atmosfera primelor ediţii, inclusiv  în privinţa trofeului, care, de-a lungul celor 50 de ani, a suferit numeroase modificări din punct de vedere al design-ului. 
„Pentru ediţia aniversară, s-a dorit realizarea unui concept de trofeu cu un design contemporan ce omagiază trofeul original din 1968, dar care vorbeşte în acelaşi timp despre prezentul şi viitorul acestui festival muzical emblematic. Silueta cerbului este inspirată de varianta iniţială a statuetei şi de materialele grafice realizate la prima ediţie, cu linii dinamice, în vreme ce soclul, asimetric realizat din piatră, evocă locul de origine al festivalului, sugerând totodata forţa şi continuitatea peste timp”, declară Andrei Rotariu, arhitectul care, alături de echipa sa, a realizat designul Trofeului. 

Marele trofeu va avea o greutate de 5 kilograme

La ediţia aniversară „Cerbul de Aur 2018“ câştigătorii vor primi un câte un trofeu asemănător celui din 1968, dar într-o interpretare modernă.  Marele câştigător va primi un trofeu care cântăreşte aproape 5 kilograme şi are o înălţime de 25 de centimetri, iar ocupanţii locurilor 1, 2 şi 3, câte o statuetă de aproximativ 3 kilograme şi 21 de centimetri. Trofeele sunt placate cu aur (pentru marele câştigător şi locul I), argint (locul al II-lea) şi bronz (locul al III-lea). Trofeele au fost realizate sub coordonarea lui Aurel Ierulescu, designul proiectului fiind conceput de arhitecţii Andrei Rotariu, Daniela Silişteanu şi colectivul lor.
 
Pe lângă Marele Trofeu al Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, în valoare de 25.000 de euro, şi cele trei premii de pe podium, la această ediţie aniversară, concurenţii mai mai au şansa de a câştiga unul dintre premiile speciale:
* Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti;
* Premiul Braşovului;
* Premiul Publicului;
* Premiul Presei Festivalului;
* Premiul Societăţilor Publice de Radio şi de Televiziune. 
Ediţia 2018 a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur care se va desfăşura, în perioada 29 august-2 septembrie, în Piaţa Sfatului din Braşov, va reuni 18 de concurenţi din 15 ţări. 
 
În anul Centenarului, ediţia aniversară a Festivalului va avea un format special, cu o Gală Aniversară, două zile de concurs, o Gală a Festivalului şi evenimente adiacente. Evenimentul se va încheia cu o Gală Centenară, un spectacol folcloric ce va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical. 
  
Festivalul Cerbul de Aur va fi transmis în direct şi în exclusivitate de TVR 1 şi TVR Moldova.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.