Până la 15 noiembrie, domeniul schiabil din Poiana Brașov va fi pregătit pentru noul sezon

Foto: Salvamont Poiana Brașov

Instalaţiile de înzăpezire artificială a domeniului schiabil din Poiana Braşov sunt pregătite pentru sezonul de iarnă 2018-2019, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea. Până la 15 noiembrie va fi terminată complet amenajarea domeniului schiabil. 

„Cele 120 de lăncii, 24 de tunuri, din care 14 fixe şi 10 mobile sunt pregătite pentru înzăpezirea artificială a domeniului schiabil din Poiana Braşov, atunci când vremea va permite. De asemenea, toate gardurile şi plasele de protecţie fixe pentru pârtii au fost montate, iar acolo unde au fost distruse, s-au înlocuit. Saltelele de protecţie A 40 distruse de urşi se află în proces de achiziţie. Procesul de revizuire a maşinilor de bătătorit zăpada va fi încheiat până la jumătatea lunii noiembrie, urmând să fie achiziţionate piese de schimb pentru utilajele de amenajare a pârtiilor, pentru toată perioada sezonului de iarnă“, a declarat Toarcea.

Începând cu sezonul de iarnă 2018-2019, vor fi puse în circulaţie autobuze de capacitate mică, ce vor transporta turiştii care îşi lasă maşinile în parcarea multietajată din Poiana de Jos, până la pârtiile de schi din staţiune.

Tarife mai mari la transpoertul pe cablu

Reamintim că la începutul lunii octombrie 2018, Consiliul Local Braşov a aprobat majorarea tarifelor la mijloacele de transport pe cablu din staţiune cu 7,5% pentru sezonul de iarnă 2018-2019. La instalaţiile de transport pe cablu telegondolă, telescaune şi teleschiuri, cel mai mult folosite de schiori, majorările sunt mai mici decât la telecabine, unde tarifele pentru o urcare sau o coborâre au crescut de la 20 la 25 lei.

În sezonul trecut 2,3 milioane de turişti au trecut pe la turnichetele mijloacelor de transport pe cablu din staţiune, număr în creştere, potrivit purtătorului de cuvânt.

Domeniul schiabil din Poiana Braşov a fost modernizat în totalitate începând cu anul 2009, fiind redeschis în 2011. În prezent acesta se întinde pe o suprafaţă de 85 ha, lungimea pârtiilor fiind de 24 km, cu grade diferite de dificultate. La altitudinea de 1.500 metri a fost construit un lac pe o suprafaţă de 1,4 ha cu o capacitate de 140.000 metri cubi de apă pentru înzăpezirea artificială a domeniului schiabil

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.