La Sânpetru se construiește prima creșă. Investiția este estimată la 5,5 milioane de lei și trebuie să fie gata până la începutul anului școlar 2022-2023

Terenul viitoarie creșe, în vecinatatea școlii și a grădiniței

Un proiect în valoare totală de peste 5,5 milioane lei, le va oferi micuților din comuna Sânpetru, posibilitatea să mearga, pentru prima data în această localitate, la creșă. Este vorba de cererea de finanțare cu numele ”Construire creșa în comuna Sânpetru, jud. Brasov”, pentru care a fost semnat azi, la Alba Iulia, contractul de alocare a sumelor nerambursabile prin Axa Prioritara 10 a Programului REGIO 2014-2020, au anunțat reprezentanți Agenției de Dezvoltare Regională Centru.

Lucrările proiectului prevăd construirea unei creșe, în imediata apropiere a Grădiniței și a Școlii Gimnaziale a localității, precum și achiziția de echipamente necesare administrării clădirii noi. Practic, din anul școlar 2022/2023, peste 30 de copii micuți din această comună vor beneficia de condiții mult mai bune de studiu, ca urmare a noii construcții, cu demisol, parter și etaj, în suprafață totală desfășurată de peste 1050 mp.

În această nouă unitate educațională se vor realiza facilități sanitare moderne și instalațiile performante. Clădirea nouă a creșei va fi la vest față de Grădiniță și va beneficia de un spațiu exterior curat, cu zone verzi și cu spații pentru activități în aer liber. Vor exista patru săli de grupă situate la parter, cu program de zi, pe categorii de vârste. Mâncarea va fi preparată în cadrul bucătăriei de la etaj și va fi distribuită și servită în sălile de grupă. Lenjeria se va depozita, spăla și usca în spațiile amenajate la subsolul clădirii, unde vor fi și alte spații tehnice. Etajul, parțial retras, va găzdui spații destinate exclusiv personalului instituției.

„Cred că Sânpetru este localitatea cu cea mai mare dezvoltare din judeţul Braşov. Se dezvoltă într-un ritm infernal. Pe terenurile comunei s-au dezvoltat în ultimii ani chiar și blocuri cu apartamente. Apropierea de oraş este doar unul dintre motivele care i-au atras pe investitori. În anul 2000 erau exact 912 numere de casă. Aveam 3.320 de locuitori şi 32 de străzi. Astăzi avem peste 10.000 de locuitori, peste 130 de străzi şi peste 2.500 de numere de casă, cu tot cu blocurile. Ne-am stabilit ca obiectiv asigurarea dezvoltării durabile a localității și asigurarea condițiilor optime pentru generațiile viitoare. Prin acest proiect vom oferi comunității noastre un centru acreditat, care să se ocupe de copii sub 3 ani din localitate și vom oferi o soluție optima mamelor care au concediu maternal de 2 ani, iar copiii le sunt acceptați la grădinițe doar de la 3 ani. Vom cofinanța cu mai mult de 4,23 milioane lei acest proiect, pentru cheltuielile neeligibile de modernizare a spațiului din zona complexului educațional, astfel încât întreaga zonă a școlii, cu grădinița și noua creșă să se încadreze în peisajul urbanistic local”, a declarat Ioan Rusu, primarul comunei Sânpetru.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.