De mâine se pot depune dosarele pentru ajutoarele de încălzire în sezonul rece 2019 – 2020

Din mâine, Direcția de Asistență Socială Brașov începe distribuirea formularelor tipărite pentru dosarele de acordare ajutoarelor de încălzire pe timp de iarnă. Formularele pot fi ridicate de la sediul DASBv, de pe strada Panselelor nr. 23 sau pot fi descărcate de pe site-ul Primăriei Brașov, www.brasovcity.ro și al Direcției de Asistență Socială Brașov, www.dasbv.ro. Tot de mîine se pot înscrie și dosarele de solicitare a ajutoarelor.



Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă familiilor şi persoanelor singure, cetăţeni români sau străini cu domiciliul sau, după caz, reşedinţa în Municipiul Brașov, în funcție de venitul net mediu lunar pe membru de familie, dar și în funcție de sistemul de încălzire a locuinței utilizat, respectiv gaze naturale, energie termică, energie electrică, lemne, cărbuni, combustibili petrolieri. Cererile de acordare a ajutorului se pot depune tot începând de azi, la sediul Direcției de Asistență Socială Brașov. 

Ajutorul pentru încălzirea locuinţei se acordă pentru întregul sezon 01 noiembrie 2019 – 31 martie 2020 sau pentru o fracțiune din această perioadă în funcție de data depunerii documentației.  De acest sprijin de la bugetul local pot beneficia consumatorii vulnerabili care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică în sistem centralizat.



Aceștia vor primi un ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 786 lei, în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanelor singure.  De asemenea, ce acest sprijin beneficiază și  cei care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri, în situaţia în care venitul net mediu lunar pe membru de familie este de până la 750 lei.

Beneficiarii sunt obligați să anunțe rice modificare privind numărul de membri sau venitul realizat printr-o nouă cerere care va avea atașate actele care justifică solicitarea de modificare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.