FOTO. Scriitorul Mircea Cărtărescu, donație pentru Spitalul Clinic de Copii din Brașov

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii din Brașov a primit o vizită specială din partea scriitorului Mircea Cărtărescu. Alături de el s-a aflat Ioana Nicolaie, reprezentantă a Fundației Melior și împreună au făcut o donație de cărți către unitatea medicală brașoveană.

 

Donația, constând în 420 de de cărți, în valoare de 3500 de euro, a fost făcută de la fundație la fundație, respectiv de la Fundația Melior, către Fundația Spitalul Clinic de Copii Brașov.

„Evenimentul a avut loc în cadrul campaniei educaționale «CREȘTE ȘI CITEȘTE», campanie debutată în 1 iunie 2019 prin inspirația și implicarea doamnei doctor Luciana Petrescu. Cărțile, toate noi, extrem de atractive, interesante, adresate diferitelor categorii de vârstă, vor constitui un prilej de bucurie, o alinare dar și o descoperire pentru micuții noștri pacienți. Toate cărțile au fost distribuite pe fiecare din secțiile spitalului, pe rafturile special amenajate.”, au arătat reprezentanții Fundației Spitalul Clinic de Copii Brașov. 

În cadrul Campaniei educațională „Crește și citește“, pe lângă alte donaţii de carte primite pentru copiii din spital, până la închiderea anului şcolar, medici pediatri din Spitalul pentru Copii au purtat discuţii cu elevii din şcoli despre importanţa lecturii şi dezavantajele folosirii excesive a dispozitivelor electronice. 

 

„Sănătatea este una dintre cele mai de preț valori, generozitatea se încadrează și ea în aceeași listă privilegiată. Sosirea Bibliotecii Melior ne-a bucurat nespus. Minunatele cărți oferite de dumneavoastră copiilor din spital au reușit să readucă zâmbetele pe chipul suferind al micuților noștri pacienți. În speranța unei colaborări viitoare, vă mulțumesc și vă doresc mult succes în tot ceea ce faceți!“ este mesajul managerului Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, Monica, Săbăduși, pentru Mircea Cărtărescu și Ioana Nicolaie. 

Biblioteca Melior de la Spitalul Clinic de Copii Brașov a fost pusă la dispoziția micuților pacienți începând cu 1 august. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.