Klaus Iohannis, atac la Parlament: „Un spectacol ciudat, sinistru”. Despre alegerile locale și parlamentare: „Nu știu dacă vom avea alegeri anul acesta”

În prima conferință de presă din timpul epidemiei de coronavirus, președintele României, Klaus Iohannis a lansat un atac dur la adresa Parlamentului, ținta lui principală fiind Partidul Social Democrat. Astfel, după ce a precizat că, până acum, autoritățile au luat cele mai bune decizii pentru gestionarea epidemiei, șeful statului a vorbit și despre clasa politică. 

„Nu toți politicienii au dorit să fie de partea care se ocupă de îngrădirea epidemiei, de partea care se ocupă de români. Avem un contra-exemplu mare cât Casa Poporului. Contra-exemplul este Parlamentul și modul în care unele partide și unii lideri au înțeles și înțeleg să folosească această nenorocire pentru câștigul lor electoral în această oră de critică. În Parlament, fie că s-a lucrat în sistem video sau la distanță, fie că s-au adunat unii, am văzut un spectacol ciudat, un spectacol sinistru, aș zice un festival deplorabil instrumentat de aceiași politicieni care și înainte de criză a avut un comportament destul de nociv și cert demagogic. Sunt aceeași oameni care din PSD, care au risipit banii și până acum”, a declarat președintele. 

„Sunt politicieni care se cațără pe spaimele oamenilor” 

„Este trist că după ani de guvernare PSD, să fim puși în situația de a face față unei crize majore cu vistieria goală. Acum, ei vin cu legi populiste, imposibil de aplicat. Aceștia sunt politicieni care se cațără pe spaimele oamenilor. Au fost o serie de gesturi iresponsabile în Parlament, transformate în legi”, a continuat șeful Statului.  

„Nu știu dacă vom avea alegeri anul acesta”

Președintele României a fost întrebat dacă este de acord cu organizarea alegerilor locale și parlamentare în acest an. „Mulți specialiști spun că anul acesta nu vom scăpa de virus. Va trebui să învățăm să «conviețuim» cu această boală, dar nu știm dacă anul acesta vom ajunge în acest punct. Așa că nu știu dacă vom avea alegeri anul acesta. Eu îmi doresc să avem anul acesta alegeri locale în toamnă și alegeri parlamentare la termen, dar nu vor fi de acord ca acestea să se desfășoare sub semnul epidemiei”, a anunțat președintele României. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.