VIDEO. La Prejmer, ca la Țăndărei. Taraf și îmbulzeală în plină explozie a cazurilor COVID, în judeţul Braşov

Numărul îmbolnăvirilor creşte exponenţial în judeţul Braşov, în această perioadă în care restricţiile au fost ridicate după stare de urgenţă. Nu mai departe de vineri, judeţul nostru a stabilit un record nedorit din punct de vedere al cazurilor nou confirmate de COVID-19, 62 în doar 24 de ore. Tot în această perioadă există informaţii certe că locurile de ATi de la Spitalul Judeţean Braşov, destinate pacienţilor cu stări grave şi severe provocate de  nou coronavirus sunt ocupate. 

Deşi toate aceste informaţii ar trebui să îi facă pe cetăţeni ceva mai responsabili şi suficient de conştienţi de gravitatea situaţiei, încât să respecte regulile de distanţare socială, acest lucru nu se întâmplă. Iar o dovadă este şi petrecerea care a avut loc vineri seara la Prejmer, la un restaurant local. 

O petrecere în aer liber, cu Vlăduţa Lupău şi Rapsozii Maramureşului a adus la un loc o mulţime de oameni şi o mare îmbulzeală în faţa scenei, unde s-a dansat „ca în vremurile bune” (a se citi, fără coronavirus), pe muzica tarafului. 

Din imaginile postate pe reţelele de socializare (video jos) se poate vedea că oamenii au uitat complet de regulile de distanţare sau de purtarea măşii. Iar faptul că judeţul Braşov se află de mai mult timp pe o pantă ascendentă din punct de vedere al infecţiilor, nu pare să „impresioneze” pe nimeni. 

Dacă ne luăm după afişul publicat pe reţelele de socializare, „Serile cu taraf” vor continua şi azi şi mâine, la acelaşi restaurant local, unde se fac contra-cost rezervări.  

Live Vlăduța Lupau și Rapsozii Maramureșului la Restaurant Dasmin – Prejmer!!

تم النشر بواسطة ‏‎Ziarul Prejmereanul‎‏ في الجمعة، ٣ يوليو ٢٠٢٠