Amenajarea zonei de agrement de „La iepure” din Valea Cetății, tot în etapa „hârtiilor”. Se va încadra Primăria Brașov în termenul de finalizare a proiectului?

Lucrările de amenajare a zonei de agrement „La iepure” din Valea Cetății nu vor începe prea curând, proiectul fiind și acum Proiectul este și acum în etapa birocratică. Mai exact, Agenția pentru Protecția Mediului Brașov a analizat zilele trecute o solicitare de modificare a proiectului, notificarea în acest sens fiind depusă de Primăria Municipiului Brașov. 

„Modificarea se referă la sistemul de irigații. Mai exact, conform proiectului inițial, alimentarea acestui sistem ar fi trebuit să se facă printr-un puț forat. Proiectanții au modificat această soluție, propunerea lor fiind ca alimentarea sistemului să se facă de la rețeaua publică de apă. Această modificare trebuie avizată de Agenția pentru Protecția Mediului Brașov. După ce vom obține acest aviz, va fi elaborată documentația necesară obținerii autorizației de construire, apoi vom începe și lucrările. Noi estimăm că șantierul va fi deschis în acest an”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea. 

Lucrările trebuie să fie gata anul viitor

Pentru amenajarea zonei de agrement, municipalitatea brașoveană a obținut o finanțare europeană, iar proiectul trebuie finalizat până în 31 decembrie 2023. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, lucrările realizate după această dată trebuie finanțate integral de la bugetul local. 

Prin acest proiect se va amenaja un poligon pentru ciclism pentru învățarea școlarilor să se deplaseze în trafic cu ajutorul bicicletei. În acest sens proiectul propune o pistă pentru biciclete cu lățimea de 2,00m – două benzi de circulație pe o lungime totală de cca 300 m, cu un traseu sinuos, prevăzut cu treceri pentru pietoni, indicatoare de circulație rutieră, semafoare și un sens giratoriu.
Terenul fiind în pantă, prin lucrările de sistematizare verticală premergătoare amenajărilor, panta acestuia va fi valorificată, pistele pentru biciclete fiind proiectate pe teren în pantă, lucru des întâlnit la străzile din municipiul Brașov. În momentul examenelor vor intra pe traseu până la patru mașinuțe electrice pentru ca simularea să fie cât se poate de apropiată de problemele cu care se confruntă în trafic.

Investiția se ridică la 8,4 milioane de lei, iar contractul de finanțare a fost semnat în anul 2020. Practic, după trei ani de la obținerea banilor europeni, Primăria Brașov nu a reușit să treacă de etapa birocratică. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.