31 august: ultima zi în care se pot depune cererile de debranșare de la sistemul centralizat de încălzire din Brașov. Pe hârtie sunt 100 de „dezertări”. În realitate sunt mai multe

Sistemul Public Centralizat de Termoficare Brașov (SPLT) a anunțat că brașovenii care vor să renunțe la căldura și apa caldă furnizată în sistem centralizat mai pot depune cererile de debranșare până la data de 31 august 2017, astfel încât lucrările propriu-zise să fie terminate până la data de 15 septembrie, când se va introduce apă în instalații.  

Până acum,  potrivit directorului SPLT Brașov, Mircea Marin,  au fost depuse aproximativ 100 de cereri de debranşare, dar susține că numărul brașovenilor care au renunțat la sistem este mult mai mare, pentru că unii și-au tăiat țevile fără a mai anunța.

În această perioadă, reprezentantul SPLT a mai spus că se efectuează și reviziile tehnice ale instalațiilor de transport și distribuție, dar se efectuează și unele lucrări de reparații.  De altfel,  în  10 august, pentru efectuarea unor intervenții, a fost necesară oprirea urgentă a furnizării de apă caldă către consumatorii casnici din zonele Florilor, Craiter, Gării, Centrul Civic și Griviței. „Estimăm că până vineri 11 august, după orele 20.00 să finalizăm lucrările de reparații la conductele avariate”, susțin reprezentanții SPLT.

Sunt și cereri de rebranșare 

Mircea Marin susține că, sunt și brașoveni care vor să se întoarcă la sistemul centralizat. De exemplu, în cartierul Astra, este un bloc cu 60  de apartamente, unde va fi instalat un sistem experimental de contorizare individuală. În acest imobil, acum sunt legate la sistemul centralizat 30 de apartamente, dar Marin a afirmat că sunt în alți locatari care au depus cereri de rebranșare.

La sistemul centralizat vor fi branșate și cele „trei blocuri în potcoavă” de lângă Tribunal, care au rămas fără căldură în 6 aprilie 2016, când a fost oprită căldura în tot orașul. Imobilele respective erau încălzite cu ajutorul unei centrale termice montată la subsol (aflată în proprietatea operatorilor de termoficare, respectiv Tetkron, apoi SPLT), care nu avea autorizație de la Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR), astfel că nu a mai fost pornită în toamna anului trecut. Acum, Marin a spus că blocurile vor fi legate la conducta ce trece pe la pasajul subteran Electroprecizia. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.