Mai multe spații comerciale din centrul Făgărașului vor fi demolate în câteva zile. Primăria vrea să reamenajeze zona cu bani europeni

Centrul Făgărașului își va schimba complet aspectul, aici urmând a se amenaja mai multe zone pietonale, intenția autorităților locale fiind ca pentru aceste lucrări să obțină o finanțare europeană de aproximativ 10 milioane de euro. Pentru a pregăti terenul, începând de astăzi vor fi demolate mai multe construcții din zona centrală a orașului. Vizate de demolare sunt construcțiile de lângă pasajul subteran care trece pe sub DN 1, pe listă fiind și o shaormerie.   

 „Estimez că demolările vor dura câteva zile. Lucrările se vor realiza de către angajaţii noştri de la Administrarea Domeniului Public şi Privat. Trebuie să facem demolarea pentru că în toamna aceasta vom avea vizita pe teren de la ADR Centru. Iar, dacă tot le facem acum, vom şi igieniza spaţiul subteran şi vom da drumul la circulaţia prin pasajele subterane. Binenînţeles, vom face instalaţia electrică pentru a fi iluminate şi pe timp de noapte. Le vom da, ca dispozitiv de pază, Poliţiei Locale”, a declarat primarul Gheorghe Sucaciu pentru salutfagaras.ro. 

Imobilele care vor fi demolate au fost expropriate de autoritățile locale, valoarea totală a despăgubirilor fiind de 2.601.798 lei, din care 1.549.104 lei pentru 9 persoane fizice și 1.052.694 pentru o firmă.     

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.