Modernizarea Maternității Brașov, într-o nouă etapă. Un singur constructor este interesat de contractul de 20 de milioane de lei

La a doua încercare de a atribui, prin licitație deschisă contractual pentru eficientizarea energetică și modernizarea corpului nou și a corpului de legătură de la Maternitatea Brașov, Consiliul Județean a primit o ofertă, pe care o are acum în evaluare. Dacă oferta va trece de evaluarea tehnică, dar și de cea economică, contractual ar putea fi semnat până la sfârșitul anului, a declarat președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea.

Proiectul trebuie finalizat până la 30 ianuarie 2010

Aceasta este cea de a doua licitație organiată de administrașia județeană, după ce procedura lansată în luna octombrie nu a atras nicio ofertă. Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor are o valoare estimată la 19,705 milioane lei fără TVA și potrivit contractului de finanțare semnat cu Agenția de Dezvoltare Regională Centru, pentru finanțarea europeană nerambursbilă, proiectul trebuie implementat până la 30 ianuarie 2020. 

Prin acest proiect, Consiliul Județean vrea să facă lucrări de modernizare, dotare și eficientizare energetică la corpul nou care are regim de înălțime de S+P+7+M și la corpul de extindere (de legătură) existent între corpul nou și corpul vechi ale Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie Dr. A. I. Sbârcea Brașov”. Astfel se urmărește creșterea eficienței energetice a corpului „nou” al Maternității și a celui care face legătura cu clădirea „veche” – cea recent modernizată printr-un program derulat de Ministerul Sănătății.

Mai puține locuri, dar confort mai mare

Noul proiect de la Maternitatea Brașov prevede realizarea tuturor lucrărilor care asigură reabilitarea termică: izolarea termică a fațadei, termo-hidroizolarea terasei, înlocuirea instalației de încălzire și reabilitarea sistemului de furnizare a apei calde de consum, montarea de panouri solare pe acoperiș și pompe de căldură, modernizarea sistemelor de climatizare și de ventilare mecanică pentru asigurarea calității aerului interior, modernizarea instalațiilor de iluminat din ambele clădiri, înlocuirea circuitelor electrice deteriorate sau subdimensionate. Nu în ultimul rând, vor fi realizate reparații la elementele fațadei care prezintă potențial pericol de desprindere și la acoperișul tip terasă, recompartimentări interioare, reparații la trotuare, precum și toate tipurile de lucrări necesare obținerii avizului ISU. De asemenea, se vor construi rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități și lifturi exterioare.

În perioada desfăşurării lucrărilor, corpul nou va fi evacuat, ceea ce va atrage după sine şi o micşorare a numărului de paturi din Maternitate. În perioada lucrărilor va fi închis complet blocul operator din corpul vechi, acesta urmând a fi refăcut complet. În prezent, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „A. I. Sbârcea“ are 103 paturi în corpul nou de clădire. După finalizarea lucrărilor, numărul lor va scădea, având în vedere că modernizarea presupune crearea unor saloane de câte 2, 3 sau 4 paturi, cu grupuri sanitare proprii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.