A murit antrenorul Florin Halagian. În urmă cu 19 ani, „Armeanul“ a antrenat și FC Brașov, la recomandarea lui Jean Pădureanu

Fostul mare antrenor Florin Halagian a decedat, luni, la vârsta de 80 de ani. Născut pe 7 martie 1939, Florin Halagian a fost unul dintre antrenorii importanţi din România, fiind considerat unul dintre „creatorii“ echipei Steaua București, care în 1986 a câștigat Cupa Campionilor.

 

Florin Halagian, poreclit „Armeanul“, și-a început cariera de antrenor în 1971, iar din 1984 a preluat Steaua București. Până în 2011, el a adunat peste 900 de meciuri pe banca tehnică a unor echipe din campionatul românesc, printre care FC Argeș, cu care a câștigat două titluri, Dinamo București, cu care a câștigat un titlu, FC Olt, Universitatea Craiova, Inter Sibiu, FC Naţional, FCM Bacău, Ceahlăul Piatra Neamţ, Dacia Mioveni și Gloria Bistriţa. 

În 2000, Florin Halagian a antrenat și FC Brașov pentru câteva etape, și potrivit Monitorul Expres, se spune că ar fi încasat 200.000 de euro de la patronul de atunci al echipei, Ioan Neculaie. 

 

Relaţia lui Halagian cu Neculaie s-a deteriorat după un meci de poveste al stegarilor la Rocar, iar Armeanul avea să fie înlocuit cu Adrian Hîrlab, cel care avea să salveze echipa de la retrogradare. Romeo Paşcu spune că Halagian a fost adus la Braşov de către Jean Pădureanu, mai scrie Monitorul Expres. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.