Promisiunea primarului: Centrul de Excelență în Handbal de la Brașov nu va mai fi pepinieră pentru alte cluburi

Foto: handbalfan.ro

După ce profesorul Florin Paraschiv a demisionat de la conducerea Centrului de Excelentă în Handbal Brașov (care funcționează în baza unui protocol semnat între Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, Federaţia Română de Handbal, Primăria Braşov și Inspectoratul Școlar al Județului Brașov), acuzând interese de grup, dar și faptul că  15 jucătoare au fost transferate la Sepsi Sfântu Gheorghe şi două la Baia Mare fără ca centrul brașovean să fie anunțat, Primăria Brașov a încercat să „dreagă lucrurile”.

Astfel, primarul Brașovului, George Scripcaru, a anunțat că a avut mai multe discuții cu reprezentanții Federației Române de Handbal, ultima chiar miercuri, cu vicepreședintele acesteia, Steluța Luca. 

 „Acest centru nu va mai fi o pepinieră pentru Sepsi Sfântu Gheorghe. Discuțiile cu federația au fost purtate pornind de la această situație. Am cerut de federației să spună dacă mai dorește ca acest centru să mai funcționeze la Brașov, dar nu în condițiile în care noi facem eforturi, iar alții fructifică în mod incorect această situație. De două săptămâni discutăm acest subiect. Noi susținem financiar acest centru, asigurăm toate condițiile de pregătire pentru jucătoarele care nu sunt din Brașov, inclusiv cazarea”, a declarat primarul. 

 Edilul a mai spus că în urma acestor discuții s-a convenit ca antrenorii care pregătesc fetele de la Corona să pregătească și aceleași categorii de junioare de la Centrul de Excelență Brașov.

„De asemenea, la finalul acestui campionat, CSM Corona va prelua jucătoare pentru construirea unei echipe de Divizia A, care să evolueze în sezonul următor. Am mai pus la punct și alte detalii administrative și organizatorice, care să fie gestionate și monitorizate în perioada următoare”. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.