Stadionul ICIM revine în proprietatea municipiului Brașov. Primăria a obținut o sențință definitivă în instanță

Stadionul ICIM a revenit în proprietatea municipiului Brașov. Primarul George Scripcaru a anunțat azi că Municipalitatea a obținut o sentință favorabilă definitivă la Înalta Curte de Casație și Justiție, care astfel că va putea prelua oficial stadionul de la omul de afaceri Ioan Nicolaie. Baza Sportivă de la ICIM a fost folosită de F Brașov, ca bază de antrenament, însă în perioada în care a fost în litigiu, ea a ajuns într-o stare avansată de  degradare și a adunat tone de gunoaie.



Baza sportivă ICIM cuprinde un stadion de fotbal cu capacitatea de aprox. 10.000 de locuri (nu sunt scaune, stadionul aflându-se într-o stare avansată de degradare) și un teren de antrenament, cu suprafață de nisip, care era folosit de echipa de copii și juniori. Adiacent se mai aflau și două terenuri de tenis.

Stadionul ICIM a fost în trecut, baza de antrenament pentru echipa cu același nume. Echipa constructorilor, cum era nunită, a fost înființată în anul 1970 și a evoluat în Divizia B aproape întreaga istorie, dar a fost și în Divizia C. Stadionul și echipa a luat ființă cu sprijinul directorului Emil Moldovan, iar primul antrenor a fost Constantin Mateescu (nea Dinu) secondat de Paul Marinescu apoi Ioan Cazan, Chimina, Paul Popescu, Mezaros. Perioada de glorie a acestui club a fost între anii 1976-1980 când antrenor al echipei era Constantin Mateescu. A fost o perioadă când stadionul era arhiplin de suporteri adevărați și devotați pentru meciurile de acasă, cât și pentru cele din deplasare, iar rezultatele sportive erau notabile, cu merituoase locuri 4 în edițiile 1985-1986 și 1986-1987. Totuși, cea mai importantă performanță a avut loc în ediția 1977-1978 când echipa a obținut un extraordinar loc 3, în Divizia B. În ediția 1994-1995, pe fondul greutăților financiare, echipa a retrogradat în Divizia C.



În 1998 ICIM s-a asociat cu vecinii de cartier, Metrom. Echipa nou-formată urma să joace în Liga II. Meciurile oficiale s-au disputat pe stadionul ICIM, iar antrenamentele s-au efectuat pe stadionul Metrom.

Tot pe stadionul ICIM s-a antrenat o perioadă și echipa fanion a orașului, FC Brașov, în perioada cât a fost patronată de omul de afaceri Ioan Neculaie. De asemenea, acest stadion a fost terenul „de acasă“ pentru echipa „FC Ghimbav 2000 Brașov 2“,  timp de un sezon.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.