Vacanța de două săptămâni, impusă doar la școlile de stat. Ordinul de ministru semnat vineri nu include și școlile și grădinițele private. Acestea pot face școală online

Foto: Profimedia Images / James Veysey / Shutterstock Editorial

Ministrul Educației a semnat vineri ordinul de ministru pentru stabilirea vacanței de două săptămâni pentru toți preșcolarii și elevii, precum și din învățământul postliceal, între 25 octombrie și 5 noiembrie. Aceasta se referă însă doar la învățământul de stat, potrivit formei finale a acestui ordin, trimis la Monitorul Oficial. Școlile și grădinițele private ar putea face ore online.

Ce prevede ordinul de ministru (în forma inițială, acesta nu avea sintagma „de stat”):

  • „Prin derogare de la prevederile Ordinul ministrului educației naționale nr. 3.243 din 5 februarie 2021, privind structura anului școlar 2021-2022, publicat în Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 156 din 16 februarie 2021, în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie 2021, preșcolarii și elevii din învățământul primar, gimnazial, liceal, profesional și postliceal de stat sunt în vacanță.
  • Art.2 Direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Educației, inspectoratele școlare și unitățile de învățământ preuniversitar duc la îndeplinire prevederile prezentului ordin.”
În forma inițală a ordinului de ministru, nu se face precizarea „de stat”. Aceasta a apărut doar când draftul documentului a ajuns la minister. 
 
Reamintim că CNSU a decis vineri ca și after-school-urile dar și creșele să fie închise timp de două săptămâni, începând de luni, la fel ca unitățile de învățământ. Comitetul pentru SItuații de Urgență nu a făcut însă vreo diferențiere între unitățile de stat sau cele private.
 
În Hotărârea CNSU se prevede astfel:
 
8. (1) Se suspendă activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în toate unitățile de învățământ privat, inclusiv în cele cuprinse în Registrul special al organizațiilor furnizoare de educație care organizează și desfășoară pe teritoriul României activități de învățământ corespunzătoare unui sistem educațional din altă țară, pentru perioada 25.10.2021-05.11.2021.
(2) Se propune suspendarea activităților cu prezența fizică la nivelul tuturor unităților sau operatorilor economici care desfășoară activități tip after-school, în perioada 25.10.2021-05.11.2021.
 
Urmează ca pe 5 noiembrie să se stabilească felul în care se vor recupera aceste zile de vacanță.
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.