FOTO. UPDATE. Protest pentru aeroport. Aproximativ 150 de oameni cer autorităților locale și naționale să finalizeze rapid Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav

În jur 150 de persoane s-au adunat duminică seara în fața Prefecturii pentru un protest prin care vor să pună presiune pe autoritățile locale, pentru construirea Aeroportului Internațional Brașov – Ghimbav.

Protestatarii au venit încă de la ora 18.00 în fața Prefecturii, unii cu trollere, pentru a atrage atenția asupra dorinței brașovenilor de a călători în Europa și în lume de pe aeroportul de la Ghimbav.

Brașovenii, mobilizați pe site-urile de socializare s-au strâns la Prefectură la ora 18.00, iar după aproape 30 de minute au făcut o tură în jurul spațiului verde din fața instituției scandând, printre altele, Vrem să construiți un să ne mințiți” sau „Rușine, rușine să vă fie!”. Ulterior au mers pe strada Republicii, punctul final al protestului, care s-a încheiat în jurul orei 19.40 fiind Piața Sfatului. 

Vrem să punem presiune asupra factorilor decidenți locali și naționali, să arătăm că brașovenii își doresc aeroport la Brașov. De peste zece ani, o dată la patru ani, politicienii tot promit aeroport la Brașov și nu se face. Brașovenii s-au săturat, își doresc să zboare din Brașov în lume, iar oamenii din diaspora sau turiștii să vină aici direct. Mesajul nostru este unul unificator și nu interesează dacă este vorba de PSD, PNL, UDMR. Important este să se așeze la masă, să își dea mâna, să facă un aeroport cu o documentație legală, să fie totul corect. Vrem să fie gata până în 2020, ca să nu mai ajungem la încă o campanie electorală cu minciuni. Un aeroport este oportun pentru dezvoltarea socială și economică a Brașovului, a spus Radu Hossu, unul dintre participanții la protest, care și-a asumat și rolul de organizator.

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”227″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_slideshow” gallery_width=”320″ gallery_height=”240″ cycle_effect=”fade” cycle_interval=”10″ show_thumbnail_link=”1″ thumbnail_link_text=”[Show picture list]” order_by=”sortorder” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]

„Vina e absolut egală din punctul nostru de vedere: de la ministrul Transporturilor Radu Berceanu încoace, toți miniștrii Transporturilor au spus că nu este oportun un aeroport la Brașov. În același timp CJ Brașov este vinovat, de la domnul Aristotel Căncescu încoace, că nu au făcut o presiune adevărată. Și parlamentarii, indiferent de partid sunt vinovați, pentru că nu au făcut o presiune constantă asupra Parlamentului, asupra Guvernului, pentru ca acest aeroport să fie făcut. Sunt deja 10 ani de la primele estimări, nu vrem să mai treacă încă 10 și alte cicluri electorale în care ei să ne mintă în continuare cu «Votați-mă că eu vă fac aeroport». De aceea am venit aici, într-un moment în care nu există nicio campanie electorală. Mulți se întreabă de ce acum. Acum, pentru că niște oameni au mers și au filmat o pistă care e în degradare. Asta înseamnă că cineva nu își face treaba cum trebuie. Trebuie dus cu celeritate mai departe acest proiecte și până în 2020 să avem aeroport la Brașov„, a mai declarat Radu Hossu, care le-a transmis celor implicați în acest proiect: Dacă tu nu poți să faci ceva, dă-te la o parte”. 

„Din moment ce și Adrian Veștea recunoaște că nu sunt gata documentele tehnice aferente proiectului ar fi penibil să ceri bani de la bugetul de stat. Înainte să dăm vina pe autoritățile centrale ar trebui să vedem ce se întâmplă aici. De altfel, să nu uităm  că s-a vorbit la un moment dat că Brașovul se va asocia cu Harghita și Covasna, care s-au arătat interesate să se implice în proiect”, a declarat un alt activist civic, Paul Ciocan. 

 

 

Protestul din fața Prefecturii  Brașov vine la mai puțin de o săptămână după ce câțiva activiști civici au filmat cuo dronă pe pista aeroportului de la Ghimbav, arătând starea de degradare în care aceasta se află. (DETALII AICI).

Aeroportul a întârziat de mai multe ori în ultima perioadă, din cauza unor studii noi care au apărut de făcut dar și din cauza unui certificat denurbanism pe crer Primăria Ghimbav nu l-a emis cu celeritate. (DETALII AICI)

În perioada 2006 – 2015, pentru Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav s-au cheltuit 24,72 milioane de euro. La sfârșitul anului trecut, reprezentanții Consiliului Județean Brașov apreciau că  pentru finalizarea aeroportului de la Ghimbav ar mai fi nevoie de încă 54 de milioane de euro, astfel că valoarea totală a aeroportului ar fi de aproximativ 78 de milioane de euro.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.