Consiliul Județean Brașov, obligat să facă și un „Studiu de sălbăticie” pentru Aeroportul Brașov. În ce stadiu de află aeroportul și ce mai e de făcut  

Foto arhivă

Până anul viitor, când administrația județeană brașoveană estimează că se vor termina lucrările la aeroportul Brașov mai sunt de făcut destule lucrări și studii.  Stadiul implementării proiectului a fost prezentat marți de președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, după ce a anunțat câștigătorul licitației pentru proiectare și construirea terminalului aeroportului, respectiv firma sibiană SC Construcții SA.  



Astfel, în ceea ce priveşte realizarea celor nouă obiective, contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor a fost semnat la începutul acestui an. Pentru acest proiect au fost pregătite documentaţiile de avizare la toate instituţiile abilitate, printre care, Electrica, Sistemul de Gospodărire a Apelor, Agenţia pentru Protecţia Mediului, după care se va depune dosarul în vederea obţinerii autorizaţiei de construire. Acest contract a fost atribuit tot firmei sibiene SC Construcții SA.



Reprezentantul administrației județene a mai spus că au fost finalizate şi trimise spre avizare caietele de sarcini pentru realizarea balizajului pistei şi a altor amenajări la aceasta, precum şi pentru realizarea drumului perimetral. 

De asemenea, împreună cu  Electrica, se va găsi o soluţie privind balizarea unor stâlpi de înaltă tensiune din zona aeroportului. 

Ghimbavul ar trebui să facă o hartă de zgomot

În ceea ce privește studiile, Adrian Veștea a declarat că „trebuie să facem şi un «studiu de viaţă sălbatică», ce presupune monitorizarea faunei din proximitatea aeroportului timp de un an. Va trebui să monitorizăm inclusiv rutele de migraţie ale păsărilor”.



Totodată, va fi nevoie de o hartă de zgomot, însă Veștea a afirmat că aceasta ar trebui să fie realizată de Primăria Ghimbav, care care poate cuprinde în analiză teritoriul localităţii. „Noi putem face o astfel de hartă de zgomot numai pentru incinta aeroportului”, a mai spus Adrian Veştea. 

CJ Brașov va afla răspunsul la întrebarea: turn clasic sau „remote tower”

Început anul trecut, studiu privind dirijarea traficului, realizat de Eurocontrol va fi gata în scurt timp, a mai anunțat Adrian Veștea. Acest studiu va stabili dacă la aeroportul Brașov se va construi un turn de control clasic, sau se va apela la soluția „remote tower”, adică pe dirijarea „la distanță” a traficului aerian.   



Nu în ultimul rând, în scurt timp va fi stabilită conducerea regiei autonome recent înfiinţată pentru a implementa proiectul aeroportului va trebui să se ocupe de certificarea.  

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.